Cau una banda criminal que traficava amb drogues des de cases ocupades il·legalment

La Guàrdia Civil deté en l'operació tretze persones de tres clans familiars i confisca armes, estupefaents, diners i joies

Un moment de l'operatiu de la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup criminal suposadament especialitzat en el tràfic de drogues que operava des d'habitatges ocupats de manera il·legal en les comarques del sud. L'operatiu, anomenat Leum, s'ha saldat amb tretze persones detingudes, huit homes i cinc dones amb edats compreses entre els 22 i 64 anys, com a presumptes membres de l'organització. 

Se'ls atribueixen els delictes de cultiu i elaboració de marihuana, tràfic de drogues, blanqueig de capitals, tinença il·lícita d'armes, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal, segons ha informat l'institut armat en un comunicat aquest dilluns. 

Durant els escorcolls els agents han confiscat diverses armes il·legals, a més de gran quantitat de substàncies estupefaents, diners i joies, entre altres efectes. A més, els membres de la xarxa, vinculats per llaços familiars, tenen nombrosos antecedents per delictes de tràfic de drogues comesos per tot el país.

Marihuana incautada per la Guàrdia Civil en l'operació
Marihuana incautada per la Guàrdia Civil en l'operació / Guàrdia Civil

Ara han passat a la disposició del jutjat de primera instància i instrucció 4 de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí), que ha decretat l'ingrés a la presó de cinc dels principals membres de la banda. Entre ells figuren un implicat en nombroses operacions contra el tràfic de drogues, dutes a terme per la Guàrdia Civil del Campello des de fa més d'una dècada, i un altre encarregat de fer arribar l'haixix a la resta del grup.

Les investigacions començaren al Campello (Alacantí) on es va detectar la presència d'integrants de la banda en tres cases ocupades irregularment a Busot i Monfort. En els registres es localitzaren plantacions de marihuana, a més d'altres substàncies estupefaents. Els membres de l'organització empraven importants mesures de seguretat i tenien diferents armes per a l'autodefensa. A l'habitatge de Monfort hi havia una "guarderia" d'haixix, un magatzem en el qual els traficants oculten la droga durant poc de temps per a donar-li una eixida ràpida en el mercat negre.

També et pot interessar

stats