Cau una banda albanesa que va assaltar quaranta cases i operava des de Gandia

Els set detinguts havien efectuat robatoris per tot Espanya per un valor de 800.000 euros

Operació Rovisa

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda de delinqüents d'origen albanés, que tenia la base d'operacions a Gandia, amb la detenció de set persones que es dedicaven a robar amb força en vivendes habitades i van aconseguir fer-se amb un botí valorat en 800.000 euros.

Els delinqüents es van apoderar de joies, diners en efectiu i tecnologia en els, almenys, quaranta robatoris que van cometre en habitatges de les províncies de Salamanca, Valladolid, Lleó, Palència, La Rioja, Navarra i Saragossa, segons informa la Guàrdia Civil.

Després de cometre els robatoris, el grup traslladava tots els efectes al seu país, on es desplaçaven des de Lisboa per a evitar l'acció de la Guàrdia Civil. Per aquest motiu en l'operació han participat la Policia de Seguretat Pública de Portugal i el grup de treball de la policia d'Albània, amb la coordinació de l'agència europea de policia Europol.

L'operació, batejada amb el nom de Rovisa, va començar en el mes de març passat, quan van començar una sèrie de robatoris en habitatges a la província de Salamanca.

Els líders del grup canviaven de nom de manera habitual al seu país d'origen i alguns d'ells van arribar a comptar fins amb tres noms i identificacions diferents per a dificultar el rastreig de la Guàrdia Civil.

A més, evitaven usar telefonia mòbil per a les comunicacions, feien ús de walkie-talkies i empraven plaques de matrícules falsificades com a mesures de seguretat per a evitar ser descoberts.

En total, s'han registrat cinc habitatges a Madrid i València, en les quals van ser arrestats els set integrants del grup i on es va intervindre el que havien robat, a més de material divers que utilitzaven per a dur a terme els robatoris.

També et pot interessar

stats