Cau un grup de narcotràfic polonés amb ramificacions a Altea que transportava drogues a Europa

Hi ha tretze detinguts, entre d'altres el líder de l'entramat, que tenia una trentena de causes pen entsi s'amagava en un xalet de luxe a la localitat de la Marina Baixa

Efectius de la Guàrdia Civil manipulen les drogues intervingudes en l'operació
Efectius de la Guàrdia Civil manipulen les drogues intervingudes en l'operació / Guàrdia Civil

Les forces policials han desarticulat una organització criminal d'origen polonés dedicada al tràfic de drogues des d'Espanya cap a Polònia i els països escandinaus. L'operatiu, batejat amb el nom Bratva, l'han llançat conjuntament la Guàrdia Civil i la policia polonesa, coordinats per Europol, segons ha informat aquest divendres el Ministeri de l'Interior en un comunicat.

En total, hi ha tretze persones detingudes. El líder del grup residia en una urbanització de luxe a Altea, on va ser arrestat. Està considerat un alt cap del narcotràfic a Polònia i se li imputen més de trenta delictes relacionats amb el narcotràfic al seu país.

Les forces policials, en el xalet d'Altea en què s'amagava el capitost de l'entramat
Les forces policials, en el xalet d'Altea en què s'amagava el capitost de l'entramat / Guàrdia Civil

La investigació va començar a finals de 2020, quan les autoritats detectaren una xarxa assentada a la província de Màlaga, integrada per persones amb un llarg historial antecedents relacionats amb el narcotràfic. Els agents comprovaren que feien ús d'una nau situada en un polígon industrial a Coín i detectaren freqüents moviments dels sospitosos en el lloc, on accedien vehicles pesants envoltats de fortes mesures de seguretat.

En una de les vigilàncies observaren una càrrega sospitosa en plena nit d'un camió de gran tonatge, que va ser interceptat en l'A-7. Els guàrdies civils hi trobaren dins material ceràmic i estructures de marbre, però amb l'ajuda d'un gos detector de drogues localitzaren després, ocults entre la mercaderia, 65 quilograms de marihuana i 117 més d'haixix. Aleshores detingueren el conductor, de nacionalitat sèrbia, que va revelar als agents que el destí de la càrrega era Suècia.

L'operatiu va continuar obert durant mesos amb diversos seguiments a membres del grup i escorcolls, fins a dur a terme les altres dotze detencions. S'han confiscat més de 200 quilos d'haixix i 65 de marihuana, a més de 300.000 euros en efectiu i diversos dispositius electrònics.

També et pot interessar

stats