Cau un grup criminal internacional que introduïa cocaïna i metamfetamina oculta en blocs de formigó

La investigació ha permés intervindre la quantitat més gran de la història de metamfetamina de cristall, amb l'aprehensió de 2.549 kg, a més de 1.370 kg de cocaïna

Droga confiscada per la Policia Nacional i Guàrdia Civil amb la col·laboració d'Agència Tributària i Europol
Droga confiscada per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb la col·laboració d'Agència Tributària i Europol / CNP

La Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, l'Agència Tributària i Europol, han desarticulat una organització criminal internacional establida a Espanya i els Països Baixos, i vinculada amb el cartell mexicà dels Beltrán Leyva. Aquesta banda es dedicava a la introducció de cocaïna i metamfetamina a Europa a través del port de Barcelona.

Aquesta operació ha aconseguit intervindre la quantitat més gran de la història de metamfetamina de cristall o crystal meth, amb l'aprehensió d'un total de 2.549 quilos, a més de 1.370 quilos de cocaïna i 17.000 litres de productes químics per a la producció d'estupefaents.

L'operatiu s'ha dut a terme a Barcelona, Tarragona, Talavera de la Reina i València, i també als Països Baixos i Turquia. Ha conclòs amb la detenció de 16 persones i el desmantellament de la principal via d'introducció d'aquestes substàncies a Europa pel port de Barcelona.

El seu modus operandi consistia a introduir la droga en habitacles ocults en blocs de formigó, convertint-la en indetectable en els controls portuaris.

La investigació comença el 2017

Les investigacions van començar el 2017 sobre una empresa exportadora sospitosa de ser utilitzada pels cartells mexicans en la introducció d'ingents quantitats d'estupefaents en el continent europeu.

Aquesta empresa situada a Mèxic estaria a la disposició del cartell dels Beltrán Leyva que, valent-se d'uns blocs tèrmics de formigó prefabricats, ocultaven en l'interior la droga. Aprofitaven les seues operacions de comerç internacional, provinents de Sud-amèrica i Centreamèrica, per a copar el mercat europeu de substàncies estupefaents.

Després d'una investigació detallada sobre els moviments de l'empresa importadora a Espanya, de manera coordinada amb les autoritats neerlandeses, es va aconseguir realitzar una acció conjunta que va permetre identificar tots els actors implicats en aquesta operativa de narcotràfic internacional i desarticular-la per complet.

També et pot interessar

stats