Cau un 6% la venda de paquets vacacionals a la Costa Blanca a causa del Brexit

Hosbec assegura que la contractació s'ha reduït un 15% durant el mes de gener respecte a la mateixa època de l'any passat.

Hotel a Benidorm
Hotel a Benidorm / Arxiu (Europa Press)

La patronal hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec), ha advertit que els efectes del Brexit en la contractació turística de la Comunitat Valenciana ja s'han fet notar, amb una baixada del 6% en la venda de paquets per a l'estiu en aquesta zona en comparació a l'any anterior.

L'organització empresarial ha explicat que la situació de crisi que s'ha viscut al Regne Unit durant gener a causa del rebuig a l'acord amb la Unió Europea han repercutit en la contractació turística en general i ha suposat un clima d'incertesa respecte a la campanya d'estiu del 2019.

Per a Hosbec, la xifra "més preocupant" és la caiguda fins a un 15% de la contractació durant aquest gener, amb uns 46.000 paquets venuts enfront dels 54.000 de gener del 2018, encara que hi ha aproximadament un 5% més d'oferta aèria disponible de l'aeroport de l'Alacant-Elx al Regne Unit, cosa que, segons els professionals, pot indicar que la situació es reconduirà una vegada es dissipen els dubtes del Brexit.

També et pot interessar

stats