Cau el grup més violent dels Latin King

La Guàrdia Civil deté el capitost, enviat a presó, i 15 integrants més, la majoria dels quals ha quedat en llibertat amb mesures cautelars

Elements incautats als integrants del Latin King detinguts i que ha mostrat la Guàrdia Civil aquest dilluns, quan ha donat els detalls de l'operació
Elements confiscats als integrants del Latin King detinguts i que ha mostrat la Guàrdia Civil aquest dilluns, quan ha donat els detalls de l'operació / Borja Sánchez-Trillo (Efe)

La Guàrdia Civil ha escapçat Los Torcidos, el grup dissident i més violent dels Latin King, que no acceptava la deriva que havia pres la direcció actual de la banda a Espanya, després de caure Eric Velastegui, el fundador de l'organització empresonat el 2003 per una violació, entre altres delictes.

Velastegui, de 45 anys, dirigia la facció de Los Torcidos des de la presó i va ser detingut la setmana passada amb 15 persones més en una operació de la Guàrdia Civil, de la qual s’han conegut els detalls aquest dilluns.

Entre els detinguts està la mà dreta de Velastegui, el seu lloctinent sobrenomenat Tatam, considerat "lleó daurat" o "primer oficial" de Los Torcidos, a més de la parella de l'empresonat, que l'ajudava en les tasques de lideratge de la facció. Ella és l'única dona detinguda en l'operació.

Captació de menors dels centres educatius

El capítol dissident dels Latin King, segons han constatat els investigadors durant més d'un any d'indagacions, estava “rearmant” una banda violenta captant menors en centres educatius de municipis de la Comunitat de Madrid.

Es finançaven amb els robatoris amb violència, tràfic de drogues i donacions dels seus membres. La Guàrdia Civil els acusa dels delictes de pertinença a organització criminal, lesions, amenaces, robatori amb violència i tràfic d'estupefaents, entre altres.

Després de passar a disposició judicial, els 15 detinguts -Velastegui ja està empresonat- van quedar en llibertat provisional, 12 d'ells amb mesures cautelars. Els Latin King i la seua històrica enemistat amb els Ñetas van sembrar el terror a Espanya a principi dels 2000, quan Eric Velastegui va fundar la secció de la banda d'origen estatunidenc a Espanya, denominada Sagrada Tribu América Spain.

També et pot interessar

stats