Cau la columna d'El Torico de Terol, sense provocar danys personals

El símbol de la ciutat aragonesa ha caigut aquest diumenge en retirar les cordes que hi havia lligades amb motiu del Congrés Nacional de Bou de Corda

La columna del Torico al terra
La columna del Torico caiguda

La columna coronada amb El Torico de Terol, un dels símbols de la ciutat, ha caigut aquest diumenge, sense causar danys personals, quan es retiraven les cordes dels 23 pobles que participen en el Congrés Nacional de Bou de Corda.

L'alcaldessa, Emma Buj, ha explicat als mitjans que s'ha tombat al voltant de les 7:00 hores d'aquest diumenge després que els operaris retiraren els tirants que subjectaven les cordes a la columna. Pel que ha detallat la primera edil, el ferro que uneix les dues parts de la columna que aguanten dalt del tot l'estàtua d'El Torico estava "podrit". Com ha conseqüència també ha resultat danyada una de les banyes del torico.

Buj ha garantit a la ciutadania que el conjunt estarà arreglat per a les festes de La Vaquilla que se celebraran a principis de juliol.

L'empresa que habitualment repara la font on s'alça la columna i El Torico, a la plaça del mateix nom, ha retirat ja les peces per a començar-ne els treballs de restauració i tindre "al més prompte possible El Torico en condicions", ha dit.

Finalment, l'alcaldessa ha valorat que no hi haja hagut danys personals i ha apuntat que encara que el congrés continua s'estaven retirant les sogues perquè poguera passar la processó del Corpus que se celebra aquest diumenge.

També et pot interessar

stats