Cau el càrtel mexicà de Sinaloa a Villena i Puçol, on confisquen 1,8 tones de metamfetamines

La Policia Nacional ha detingut cinc persones i ha desmantellat altres punts de proveïment de drogues a Madrid i Tenerife

Operació de la Policia Nacional contra el càrtel de Sinaloa a Espanya

La Policia Nacional ha desarticulat la infraestructura espanyola del càrtel mexicà de Sinaloa amb la intervenció de 1.800 quilos de metamfetamina a la partida de Las Tiesas de Villena (Alt Vinalopó) i Puçol (Horta Nord). És la partida més gran d'esta substància a Espanya i la segona confiscació més gran de tot Europa. A més, han detingut cinc persones: tres de nacionalitat espanyola, un ciutadà romanés i un altre mexicà.

La major part d'esta confiscació, tona i mitja, s'ha produït a un xalet de Villena. En este registre, en què van intervindre agents dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES), es va arrestar el líder d'esta xarxa criminal a Espanya. La ubicació es va descobrir el 6 de maig, arran de la detecció d'una furgoneta que es va desplaçar fins a este punt d'emmagatzematge i ocultació d'estupefaents.

A Puçol, on també s'han fet cinc entrades i registres en el marc d'esta operació, s'ha interceptat la resta de la droga. En total, s'han intervingut cinc vehicles, elements de comunicació, abundant documentació, una arma detonadora i diners en efectiu.

A més, s'ha desmantellat el principal punt de proveïment de drogues de síntesi en territori europeu, que operava també des de Tenerife i Madrid. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

També et pot interessar

stats