Catorze persones ferides, dos d'elles crítiques, per un accident a Port Aventura

El parc d'atraccions de Salou ha informat mitjançant X d'un "accident fortuït" per la caiguda d'un arbre

Imatge d'arxiu del parc PortAventura
Imatge d'arxiu del parc Port Aventura / EFE

Catorze persones han resultat ferides aquest diumenge, dues d'elles en estat crític, per la caiguda d'un arbre a causa del fort vent en l'atracció Tomahawk al parc temàtic Port Aventura.

En un comunicat a través de la xarxa social X, Port Aventura ha explicat que es tracta d'un "incident fortuït" a causa de l'episodi de forts vents, després que les branques de l'arbre caigut impactaren en algunes de les persones que estaven pujades en l'atracció.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atés els catorze ferits i ha traslladat dues persones en estat crític: un home a l'Hospital de Bellvitge, a Barcelona, i una dona a l'Hospital Universitari Joan XXIII, a Tarragona, segons la publicació en X.

Dos menors entre els ferits

També han traslladat tres persones en estat menys greu: una a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona i dues a l'Hospital Sant Joan de Reus, a Tarragona.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el sotscap del SEM al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, Joan Antoni Escorcia, ha explicat que cinc dels nou ferits lleus han sigut traslladats a centres mèdics de la zona. Ha afegit que entre els catorze ferits hi ha dos menors, però que no estan en estat crític.

En total, el SEM ha activat huit unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat, després de rebre l'avís al voltant de les 11:30 hores.

"Seguretat" de les atraccions

Port Aventura manté que és un "succés completament alié a l'operativa i manteniment" de les atraccions. A més, assegura que les instal·lacions compleixen amb "els més alts estàndards de seguretat" i se sotmeten a rigoroses revisions diàriament.

El parc ha oferit "total disposició" per a aportar l'assistència necessària en aquest moment i total suport a les famílies.

També et pot interessar

stats