Catorze migrants que van entrar a Espanya des de Canàries estan retinguts al CIE de València

Segons denúncia CIE No, a dotze més els han deportat després de ser detinguts a l'aeroport de València.

El CIE de Sapadors
El CIE de Sapadors / Arxiu

A la comissaria de Sapadors de València es troben retinguts catorze migrants que aconseguiren arribar a Espanya a través de les illes Canàries, segons ha denunciat la campanya pel tancament dels centres d'internament per a estrangers CIE No en les seues xarxes socials.

Els migrants haurien sigut detinguts aquest dimarts de matí a la seua arribada a l'aeroport de València des de Canàries i, segons CIEs NO, les famílies han denunciat que no saben res d'ells des del moment de la detenció.

A més, altres dotze joves d'origen marroquí haurien sigut ja deportats després de ser detinguts també en arribar en avió des de les illes Canàries a València. Les famílies han denunciat que en cap moment se'ls ha oferit assistència jurídica.

Polèmica sobre la seua arribada a València

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha denunciat que el govern espanyol havia organitzat un vol per a traslladar els migrants des de Canàries, on es viu una situació de crisi migratòria. Però la subdelegada del govern a Granada, Inmaculada López Calahorro, ho ha negat. Segons Calahorro, després de passar 72 hores en algun dels centres d'atenció per a estrangers a les illes, els migrants eren lliures i van viatjar a la Península perquè tenien els seus "papers en regla per a poder moure's pel territori nacional". "Amb els seus recursos propis, s'han pogut traslladar en un avió comercial", ha agregat.

Davant les crítiques dirigides a la gestió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, fonts d'aquest departament han assenyalat que "ni organitzen ni gestionen" trasllats de migrants, ja que la seua única funció és "autoritzar molt puntualment reubicacions", però "sempre prioritzant perfils de protecció internacional i de col·lectius vulnerables".

També et pot interessar

stats