Catorze ferits, un d'ells crític i un altre greu, després que un autobús haja caigut per un forat d'obra a Catalunya

Set persones han resultat ferides greus i dèsset de caràcter lleu en un segon accident d'autobús que ha tingut lloc a Mallorca

Imatges de l'accident d'autobús
Imatges de l'accident d'autobús / Bombers Generalitat Catalunya

Catorze persones han resultat ferides aquest dilluns, una d’elles en estat crític i una altra en estat greu, després que l’autobús en el qual viatjaven haja caigut per un forat d'obra a la carretera d’Esplugues de Llobregat, a Catalunya. El conductor havia avisat uns minuts abans a la central que no es trobava bé, i després no ha agafat el telèfon, segons fonts del comité d'empresa. "La comunicació s'ha parat, han intentat tornar-se a posar en contacte amb el treballador, però no agafava la telefonada", han indicat les mateixes fonts. Testimonis han assegurat que en el moment de l'accident l'autobús circulava a baixa velocitat i el conductor havia perdut el control.

L’accident ha tingut lloc al voltant de les 13:48 hores. El servei d’emergències ha mobilitzat onze unitats per a atendre els afectats. El ferit crític ha sigut traslladat a l’Hospital Universitari de Bellvitge, mentre que l’altre en estat greu, a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi. A més, hi ha sis ferits menys greus i altres sis lleus, segons ha informat Sistema d'Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya. Han traslladat el conductor a l'hospital, on està conscient després de sotmetre's a una "xicoteta intervenció", segons l'112.

El vehicle correspon a la línia L10 d’autobusos interurbans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que connecta el Prat de Llobregat amb Sant Feliu de Llobregat. Segons han confirmat els bombers, no hi ha hagut cap atrapat ni tampoc cap dels treballadors de l’obra han resultat ferits. L'autobús està estabilitzat i s’està treballant a controlar una fuita de gasoil. 

Després d'atendre els ferits, ha sigut el torn de revisar l'estat de la infraestructura afectada per l'impacte. Segons ha informat el servei de Bombers de la Generalitat de Catalunya, han evacuat els treballadors de l'obra, on "no entrarà ningú fins que l'autobús estigui retirat". També han revisat els pilars sobre els quals ha caigut el bus, "un forjat recentment formigonat", on es quedaran dues dotacions, que supervisaran la retirada del vehicle.

Cap a les 17:30 hores, dues grues de gran tonatge han retirat l'autobús accidentat de les obres i passades les 18:00 hores, després de restablir-se el trànsit, Protecció Civil ha donat per finalitzada la situació de prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

Set ferits greus i dèsset lleus en un altre accident d'autobús a Mallorca

D'altra banda, set persones han resultat ferides greus, també aquest dilluns, i dèsset lleus en un segon accident d'autobús ha tingut lloc a Mallorca. En aquest cas es tracta d'un autocar que transportava viatgers de l'Imserso, ha caigut dos metres i s'ha quedat bolcat. Tots ells han sigut desplaçats d'urgència a diferents centres hospitalaris de Mallorca. El que tenia ferides de major gravetat ha sigut traslladat en helicòpter fins a l'hospital Són Espases de Palma.

L'accident ha tingut lloc a l'est de l'illa al voltant de les 10:00 hores, quan el vehicle se n'ha eixit de la carretera DT-4030, a Sant Llorenç des Cardessar. Els turistes jubilats, provinents de diversos llocs de la Península, es dirigien a les coves del Drac, a Porto Cristo (Manacor).

Fins al lloc dels fets s'ha desplaçat la policia local de diversos municipis, un equip de psicòlegs i els serveis d'emergències. El govern balear ha habilitat un telèfon el telèfon 900 712 112 per a informar i prestar assistència a les persones afectades per l'accident.

També et pot interessar

stats