La catedràtica de la UV Mª José Ruiz, nova presidenta de l'Associació Espanyola de Toxicologia

El nomenament es va produir en l'assemblea extraordinària de socis, celebrada a Còrdova el passat 10 de novembre

La catedrática de la Universitat de València María José Ruiz
La catedrática de la Universitat de València María José Ruiz / UV

La catedràtica de Toxicologia del departament de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València (UV), Mª José Ruiz, ha sigut elegida com a nova presidenta de l'Associació Espanyola de Toxicologia (Aetox). La nova junta directiva d'AETOX té com a objectiu augmentar la visibilitat de la toxicologia i millorar la confiança de la societat respecte a la toxicologia i els toxicòlegs, explica la institució acadèmica.

Ruiz assumeix el càrrec per als pròxims tres anys. Fins ara, era vicepresidenta i coordinadora del Registre de Toxicòlegs i anteriorment havia ocupat els càrrecs de tresorera i coordinadora de la Secció d'Educació en Toxicologia.

El nomenament es va produir en l'assemblea extraordinària de socis, celebrada a Còrdova el 10 de novembre en el marc del XXIV Congrés Espanyol de Toxicologia i VIII Iberoamericà. Van triar com a vocals les professores i vicedeganes de la facultat de Farmàcia de la UV Mónica Fernández i Emilia Ferrer.

Ruiz és llicenciada i doctora en Farmàcia per la Universitat de València i màster en Medicina Humanitària. Ha ocupat els càrrecs de directora del departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Forense (2015-2021) i directora del màster en Qualitat i Seguretat Alimentària (2017-2019) de la UV.

També et pot interessar

stats