La catedral de València substituirà la tradicional processó vespertina de l'Assumpció per un recorregut claustral

La processó, que data de l'any 1352, es considera la més antiga de la diòcesi.

Imatge d'arxiu dels frescos de la catedral
Imatge d'arxiu dels frescos de la catedral / À Punt NTC

La catedral de València acull aquest dissabte la celebració de la solemnitat litúrgica de l'Assumpció de la Mare de Déu, a l'advocació de la qual va ser dedicada la seu per voluntat del rei Jaume I en conquistar la ciutat el 9 d'octubre de 1238.

Enguany no s'ha programat la tradicional processó vespertina per a evitar risc de contagi per la Covid-19, que serà substituïda per un recorregut claustral. La festa de l'Assumpció començarà a les 10:00 hores amb el cant de laudes i la missa solemne a la seu, que serà retransmesa en temps real pel canal de YouTube de la catedral.

A més de la processó vespertina, que data de l'any 1352 i es considera la més antiga de la diòcesi, tampoc tindrà lloc l'entrada de la Dormició de la Mare de Déu a la catedral.

En lloc de la processó exterior, a la vesprada i després del cant de les segones vespres, se celebrarà a les 18:00 hores una processó claustral per l'interior de la catedral amb una imatge de la Mare de Déu.

Amb motiu de la suspensió de la processó amb la imatge de la Dormició, enguany els membres de l'associació valenciana Grup de Mecha no prendran part en la celebració caracteritzats com els dotze apòstols.

La festa de l'Assumpció va començar aquest divendres 14 d'agost, amb les primeres vespres a la Catedral. En la línia de la resta de celebracions, la tradicional processó eucarística va ser reemplaçada per una processó claustral per l'interior de la seu.

També et pot interessar

stats