Catalunya declara l'excepcionalitat hídrica per a sis milions d'habitants

Es redueix un 40% de l'aigua per a usos agrícoles, un 15% per a usos industrials i es prohibeix el reg en zones verdes

Imatge d'arxiu de sequera
Imatge d'arxiu de sequera / À Punt

La consellera catalana d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha anunciat que Catalunya entra en la fase d'excepcionalitat hídrica en el sistema Ter-Llobregat i l'aqüífer Fluvià-Muga, la qual cosa afecta l'ús agrícola i industrial de l'aigua en 224 municipis amb quasi sis milions d'habitants, però no implica restriccions en l'aigua per a consum humà.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Jordà ha defensat que el govern català actua "de manera contundent i planificada" per a fer front a una sequera de 29 mesos, onze mesos més que la de 2008, les més greus a Catalunya fins al present.

La fase d'excepcionalitat és el nivell 4 sobre 5 i inclou una sèrie de restriccions, com la reducció del 40% de l'aigua per a usos agrícoles, del 15% per a usos industrials, la prohibició del reg de zones verdes i de la neteja de carrers amb aigua potable, entre altres mesures.

En aquest context, Jordà ha confirmat també que s'incrementarà el volum d'aigua transvasat del pantà de Sau al de Susqueda, per a evitar que comence a degradar-se pel baix nivell que presenta actualment, a un 15% de capacitat.

També et pot interessar

stats