Catalunya celebra hui una Diada marcada per la pandèmia

Les úniques manifestacions són les convocades per l'ANC, a les quals el govern català desaconsella assistir.

Imatge d'arxiu d'una manifestació en la Diada, a Barcelona
Imatge d'arxiu d'una manifestació en la Diada, a Barcelona / Ariadna Vila

Enguany la Diada de l'11 de Setembre a Catalunya serà molt diferent de les celebrades altres anys, en les quals, per exemple, podien convocar-se concentracions massives. Però amb l'arribada de la pandèmia, les mesures per a contindre'n l'avanç impediran que es repetisquen aquestes imatges. De fet, Catalunya registra una tendència a l'alça en el nombre de contagis i una xifra de morts diària que ahir se situava en 20 persones.

A pesar d'aquestes dades, l'Assemblea Nacional Catalana ha convocat 107 mobilitzacions repartides en 82 municipis amb l'objectiu de "defensar els drets fonamentals, en especial el dret a manifestació". Els organitzadors també reivindiquen aquesta convocatòria com "la mobilització adaptada a la Covid-19 més gran d'Europa". Segons l'ANC, totes les concentracions disposaran d'un control d'accés i estaran delimitades. A més, per a participar-hi, ha calgut inscriure's a través d'un formulari.

Per la seua banda, el govern de la Generalitat de Catalunya va explicar dimarts que els membres de l'executiu limitaran la celebració a l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova, i només hi assistiran el president Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonés i la portaveu del govern, Meritxell Budó. Pel que fa a les mobilitzacions convocades per l'ANC, la Generalitat recomana no assistir-hi, i proposa com a alternativa l'eixida als balcons convocada a les 17:14 hores. L'executiu també ha expressat la preocupació pels desplaçaments i les possibles trobades abans i després de les concentracions. Per això, es recomana a la població que, si assisteixen a les concentracions, tornen a casa just en acabar.

També et pot interessar

stats