Catalunya acollirà 60 dels migrants de l'Aquarius, que farà port a Malta

França, Alemanya, Portugal, Luxemburg i Itàlia en rebran la resta.

Espanya rebrà 60 dels 141 migrants que tocaran terra a l'illa
Espanya rebrà 60 dels 141 migrants que tocaran terra a l'illa / Guglielmo Mangiapane (Efe)

L'ONG SOS Mediterranée ha confirmat que finalment l'Aquarius ha rebut l'orde de dirigir-se cap a l'illa de Malta per desembarcar els 141 migrants rescatats en aigües del Mediterrani i que viatgen a bord del vaixell humanitari.

Ara bé, el primer ministre maltés, Joseph Muscat, ha puntualitzat que la intenció és que el migrants, una vegada toquen terra, siguen repartits entre cinc socis de la Unió Europea (Espanya, França, Alemanya, Portugal, Luxemburg i Itàlia). Concretament, Catalunya rebrà els 60 immigrants que Espanya s'ha compromès a acollir en el marc de l'acord aconseguit amb altres cinc països europeus.

Inicialment Malta i Itàlia s'havien negat a rebre al passatge de l'Aquarius i SOS Mediterranée havia fet una petició als països més propers per a fer l'acollida, entre els quals hi ha Espanya. Però el govern de Pedro Sánchez s'havia resistit a oferir-se esperant que un port més proper els acceptara, com així finalment ha ocorregut, ja que es trobava a només 51 milles nàutiques de Malta. 

Espanya, i més en concret València ja va ser port d'acollida de 630 migrants al més de juny en una operació humanitària semblant, però de major magnitud. Fonts del palau de La Moncloa han destacat que aquesta és la primera operació de distribució de migrants entre diferents estats europeus i que el repartiment ha sigut coordinat per Espanya.

També et pot interessar

stats