Els castellonencs prefereixen utilitzar el cotxe o anar a peu en comptes d'utilitzar el transport públic

Només el 5% de la població utilitza transport públic, segons l'enquesta de mobilitat de la Conselleria d'Obres Públiques.

El Tram circulant per la Plaça de la Independència de Castelló.
El Tram circulant per la Plaça de la Independència de Castelló.

792.000 les persones es desplacen cada dia per l’àrea metropolitana de Castelló, de  les quals, el 57% es desplaça en vehicle privat. I és que els castellonencs prefereixen utilitzar el cotxe propi o anar a peu en comptes d'utilitzar el transport públic, segons les dades recollides en l'enquesta de mobilitat que ha dut a terme la Conselleria d'Obres Públiques. 

Els principals desplaçaments es fan entre la capital de la Plana i Almassora, Vila-real, Benicàssim i Borriana. El 14 per cent dels quals només poden fer-se amb cotxe privat, ja que els viatgers no disposen d’un altre mitjà de transport. L’estudi assegura que les dones depenen encara més del transport públic. Davant estes xifres, el Consell impulsarà mesures per a potenciar el transport públic a l'àrea metropolitana de Castelló.

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha presentat hui, a Castelló, els resultats de l'enquesta realitzada a més de 16.000 ciutadans per conéixer els principals hàbits de mobilitat i incorporar-los al Pla de Mobilitat Metropolità Sostenible de l'àrea de Castelló que la Conselleria està elaborant. 

L'enquesta conclou que els castellonencs prefereixen anar a peu o amb cotxe. Tan sols el 5% utilitza el transport públic, el 57% dels desplaçaments es fan en vehicle privat i hi ha un alt percentatge, el 37%, que es desplaça a peu. Només un 1% es desplaça amb bicicleta. Els motius de no utilitzar el transport públic, segons l'enquesta, són dos: la falta de serveis i la incomoditat dels horaris. 

A més, l'enquesta també reflecteix que les persones que viuen a les comarques  de prop de Castelló fan un ús menor del transport públic que a les comarques de València i Alacant. Precisament, una reivindicació històrica dels veïns de les comarques és una millor connexió amb Castelló, sobretot aquells que es desplacen als hospitals de referència, especialment a l'Hospital de la Plana de Vila-real, i també els estudiants de la Universitat Jaume I, una destinació que genera 13.000 viatges diaris d'alumnes que venen d'altres localitats.

Ara, el Pla de Mobilitat Metropolitana Sostenible de Castelló tractarà de millorar el patró de desplaçament dels vora 380.000 habitants que viuen en l'àrea metropolitana. Un àrea on es concentren vora 380.000 habitants, aproximadament el 65% de la població de les comarques de Castelló. L'objectiu es potenciar el transport públic, integrar els nuclis de població, recuperar una via per a vianants i ciclistes, millorar la seguretat, facilitar l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda i baixar els nivells de contaminació acústica i atmosfèrica.

També et pot interessar

stats