Castelló vota el seu canvi de nom

Aquest dijous la capital de la Plana decideix si a partir d’ara s’anomena Castelló i elimina la versió en castellà del topònim oficial.

Vídeo de la campanya de l'Ajuntament de Castelló per a promoure un topònim únic per a la ciutat
31 de maig 2018 - 09:00

A les 17.00 hores el ple municipal decidirà si elimina la versió Castellón de la Plana del topònim oficial. Una iniciativa impulsada per socialistes, Compromís i Castelló en Moviment, que compta amb l’oposició del PP i Ciutadans.

Amb un vídeo explicatiu en les xarxes socials, conferències d’experts i díptics informatius, l’Ajuntament de Castelló ha defensat que el nom en valencià de la ciutat siga l’oficial d’ara en avant. A raons etimològiques i històriques afigen que l’any 1991 la normalització aprovada pel consistori especificava recuperar el topònim valencià. 

Enfront tenen el PP i Ciutadans. Els populars asseguren que el bilingüisme en el topònim existeix des de fa 450 anys i representa les dues llengües oficials del territori. A més, diuen que el govern municipal ha creat controvèrsia on no n’hi havia. Begoña Carrasco, del PP de Castelló, lamenta que normalitzen la denominació "sense consens".

Si el canvi de topònim ix avant, encara hauran de passar sis mesos de tràmits fins que Castelló de la Plana i el Grau de Castelló siguen els únics noms oficials de la ciutat.

També et pot interessar

stats