Castelló Violeta, una iniciativa contra la violència de gènere

7.410 dones a tot Espanya han denunciat haver sofert lesions físiques per part de les seues parelles o exparelles.

Castelló Violeta, una iniciativa contra la violència de gènere
Castelló Violeta, una iniciativa contra la violència de gènere

L'associació Liceu de Dones de Castelló ha organitzat tot un conjunt d'activitats per a combatre qualsevol expressió de violència de gènere a través de l'educació i la cultura i promovent la igualtat. 

Sota el lema "Per una ciutat sense violència de gènere", la capital de la Plana acollirà tallers, conferències, documentals i obres de teatre oberts al conjunt de la societat. El programa d'activitats tindrà diferents escenaris i també hi haurà activitats dirigides als col·lectius que treballen pels drets del moviment LGTBI i queer, a les associacions feministes i als grups d'homes per la Igualtat, sense oblidar els més joves.

Segons les organitzadores, aquest programa pretén "combatre la violència de gènere, qüestionar la cultura masclista i patriarcal, així com desemmascarar conceptes com l'amor romàntic i les relacions tòxiques". La iniciativa compta amb el suport del Servei d'Igualtat d'Oportunitats de l'Ajuntament de Castelló i el finançament del Ministeri de la Presidència, en el marc del Pacte d'estat contra la violència de gènere.

Segons el Ministeri de l'Interior, durant els quatre primers mesos de l'any, 7.410 dones a tot l'estat han denunciat haver sofert lesions físiques per part de les seues parelles o exparelles. 

També et pot interessar

stats