Castelló i Vila-real obrin espais públics lliures de cotxes

A Castelló i Vila-real els centres s'han tallat al trànsit i s’han convertit en espais oberts on gaudir d'un fum d'activitats.

Castelló i Vila-real obrin espais públics lliures de cotxes

Centenars d'activitats han tingut lloc a Castelló i Vila-real en el Dia sense Cotxes. La zona blava del carrer de Navarra de Castelló o l'avinguda de la Murà de Vila-real s'han convertit en espais oberts lliures de cotxes on la ciutadania ha participat en un fum d'actes.

Per exemple, a Castelló s’han fet xarrades en què s'ha insistit que cal agarrar més l'autobús. Hi ha hagut punts d'informació sobre el transport sostenible. Les xiquetes i els xiquets han sigut protagonistes actius de diversos tallers. A més, s'hi ha instal·lat una inspecció tècnica de bicicletes. Un espai on la gent ha pogut revisar la seua bici de manera completament gratuïta. Un dels tècnics de l'activitat, Quique Bernat, ha destacat que la finalitat de la inspecció ha estat garantir una major seguretat viària en l'ús de la bicicleta als espais urbans.

El reciclatge de llibres antics o tot allò que podem contaminar a casa i que hem d'evitar, com per exemple apagar els llums cada vegada que eixim d'una habitació, han estat assumptes que han despertat molt d'interés. Una de les organitzadores de la Setmana de la Sostenibilitat, Raquel Gómez, ha subratllat la importància de fer un ús responsable de l'aigua o de les energies a casa.

En definitiva, centenars d'activitats per a demostrar que hi ha un ventall d'alternatives a l'ús del cotxe.  

També et pot interessar

stats