Castelló, per una mobilitat respectuosa

Diferents activitats en zones habituals d'aparcaments reivindicaran el dia sense cotxes a Castelló.

La regidora de comerç Patricia Puerta i el regidor de mobilitat Rafa Simó al carrer de Navarra de Castelló, que cedirà l'espai de vehicles per a diversos actes per a la ciutatania.
La regidora de comerç Patricia Puerta i el regidor de mobilitat Rafa Simó al carrer de Navarra de Castelló, que cedirà l'espai de vehicles per a diversos actes per a la ciutatania.

L'Ajuntament de Castelló prepara diferents activitats de dinamització comercial i lúdiques  per a commemorar el dia sense cotxes, el pròxim 22 de setembre.

Però, ja a partir de demà, arranca a Castelló la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats lúdicodidáctiques en els col·legis Carles Salvador i Censal i també amb tallers en el parc Geòleg Royo. A més, durant tota la setmana se celebrarà la I Jornada de Mobilitat Respectuosa; una jornada de microconcerts en autobusos i TRAM amb el conservatori calassanci; una macrobicicletada i pedibús i activitats en altres col·legis.

El pròxim dissabte 22 de setembre, el carrer de Navarra canviarà la seua fisonomia  per tal que els vehicles donen pas a activitats obertes a la ciutadania. Els cotxes cediran el protagonisme als vianants en concerts en directe, tallers de dinamització comercial, gimcana sostenible, xarrades i fins i tot  inspecció gratuïta de bicicletes.

La iniciativa s'emmarca dins de la Setmana Europea de la Mobilitat organitzada per a reivindicar una mobilitat més sostenible i respectuosa. En este acte es pretén transformar les places d'estacionament de la zona blava en l'escenari d'activitats pensades per a tota classe de públic, especialment les famílies.

Concerts en directe i gimcana

Dos grups locals ompliran de música al ritme de rock el carrer de Navarra : Simago Lemons, a les 13 hores  i Las Auténticas, a les 18 hores .

 Hi haurà una gimcana sostenible  per a fer de Castelló una ciutat més amable per a les persones. Els participants hauran de superar una sèrie de proves que els portaran a recórrer a peu un circuit urbà i posar a prova el sentit de l'orientació. Una activitat divertida que permet redescobrir la ciutat.

Tallers i inspecció de bicicletes

Es posarà també a disposició de la ciutadania la calculadora de petjada de carboni, de manera que puguen conéixer quins impactes tenen els seus desplaçaments sobre el medi ambient i quines mesures poden prendre per a reduir-ne les emissions, posant l'accent en la conducció eficient.

També et pot interessar

stats