Castelló, un dels llocs on es va forjar l'atemptat de la Rambla

L'imam de Ripoll, l'ideòleg dels atemptats de Barcelona i Cambrils, va utilitzar Castelló com a base d'operacions per a reclutar radicals.

Castelló, un dels llocs on es va forjar l'atemptat de la Rambla
Castelló, un dels llocs on es va forjar l'atemptat de la Rambla

L'imam de Ripoll, l'ideòleg dels atemptats de Barcelona i Cambrils, va utilitzar Castelló com a base d'operacions per a reclutar radicals. No ho va aconseguir i se'n va anar a Catalunya. És el que es desprén del sumari, que s'acaba de fer públic ara, quan es compleix just un any de la massacre.

Abdelbaki es-Satty estava ingressat a la presó de Castelló per tràfic de drogues. Compartia cel·la amb un terrorista, un dels responsables de l'atemptat de l'11-M a Madrid, Rachid Aglif. Segons es desprén del sumari, no era un desconegut per a les forces de seguretat i va rebre la visita d'agents del CNI i de la Guàrdia Civil a la presó.

En eixir del centre penitenciari, va viure en un pis de l'avinguda de Casalduch de la capital de la Plana i va freqüentar el Centre Islàmic La Caritat. El cervell de l'atemptat de la Rambla va intentar captar adeptes a la causa entre joves que treballaven com a collidors.

A més, també s'ha sabut que, quatre dies abans de l'atemptat, el 13 d'agost, es va fer una cerca en els telèfons mòbils dels terroristes i s’hi van trobar les paraules “Rototom Sunsplash Festival 2017 Benicàssim”, “carpes Benicàssim”, “Benicàssim 19 d’agost 2017”, “discoteca Benicàssim” i “tots els festivals 19 agost a la Comunitat Valenciana”.

També et pot interessar

stats