Castelló tindrà un anell metropolità per afavorir la connexió amb els 13 municipis que l’envolten

El Consell treballa per a dotar la ciutat i les poblacions perifèriques d’un eix que reforce les comunicacions a l’àrea metropolitana de la Plana.

L’anell metropolità milloraria la connexió de Castelló de la Plana amb els 13 municipis que l’envolten, on viuen 380.000 persones
L’anell metropolità milloraria la connexió de Castelló de la Plana amb els 13 municipis que l’envolten, on viuen 380.000 persones

Per primera vegada, el Consell ha plantejat un eix de connexió per a l’àrea metropolitana de la Plana. Les propostes apareixen en el pla UNEIX, que recull les infraestructures que necessitarà la Comunitat Valenciana els pròxims dotze anys. Aquest anell metropolità milloraria la connexió de Castelló de la Plana amb els municipis que l’envolten. Són tretze pobles, on viuen 380.000 persones, que hi fan vora 800.000 desplaçaments diaris.

 

Des de Castelló es demana planificar un segon anell per a reforçar les comunicacions amb tot l’eix industrial i ceràmic de la Plana.

Entre les obres previstes en el pla cal destacar una nova carretera des de la CV-21 entre Onda i l’Alcora fins a la CV-10, l’accés directe al port de Castelló des de l’autovia A-7, o els nous enllaços de l’autopista amb Benicàssim i la CV-20 de Vila-real.

Però la principal aposta del pla serà el transport públic. Per això, es fan propostes com ara línies d’autobús exprés, l’ampliació de les línies i la freqüència, crear el TRAM autònom o millorar el servei de rodalia. 

També et pot interessar

stats