Castelló tindrà tres nous conservatoris amb capacitat per a més d’un miler d’alumnes

Es convocarà un concurs d’idees per a dissenyar els edificis, que se situaran enfront de la Ciutat de la Justícia

Solar de Castelló on s'alçaran els nous conservatoris
Solar de Castelló on s'alçaran els nous conservatoris / À Punt NTC

Tres nous conservatoris, amb més d’un miler de places per als estudiants de música i de dansa, que serviran també com a espai per a les entitats culturals de Castelló de la Plana. Els immobles s’alçaran enfront de la Ciutat de la Justícia a partir d’un concurs d’idees i la Generalitat ha reservat una inversió de 28 milions per a construir-los. Són alguns dels detalls d’aquest projecte, per al qual s’ha signat aquest dimarts el full de ruta.

En conjunt, els edificis tindran capacitat per a 1.076 places per a l’alumnat: 700 per al Conservatori Professional de Música, 200 per al Superior de Música i 376 per al Conservatori Professional de Dansa, com ha detallat el conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà. A més de la finalitat educativa, els immobles serviran d’espai per a les entitats culturals de Castelló de la Plana.

L’alcaldessa castellonenca, Empar Marco, ha destacat que amb la creació d’aquest complex es compleix una reivindicació històrica de la ciutat, que des de feia molt de temps reclamava unes infraestructures així per a la formació musical. "La Generalitat tenia un deute històric amb la ciutat de Castelló", apuntava.

Punt de referència per a la música

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el nou complex, per al qual cap de les parts s’ha compromés a donar una data de finalització, es convertirà en "un nou pol, un nou espai per a un dels símbols d’identitat dels valencians, la música".

L'espai es dissenyarà a partir del projecte guanyador d’un concurs d’idees arquitectòniques i, la idea inicial, és aprofitar al màxim la parcel·la, però que cada conservatori puga estar en un edifici independent, com ha avançat Vicent Marzà.

També et pot interessar

stats