Castelló tindrà més de 30 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

S'incrementen els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Un nou sistema de transport que vol eliminar la contaminació del combustible.

El Tram de Castelló és un dels transports capdavanters en l'ús d'energia elèctrica no contaminant.
El Tram de Castelló és un dels transports capdavanters en l'ús d'energia elèctrica no contaminant.

Les comarques de Castelló disposaran de més de 30 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Amb aquests punts, s'incrementaran les zones de recàrrega pe tot el territori valencià.

Es tracta d'una iniciativa de la Conselleria d'Economia Sostenible, un projecte que pretén promoure l'ús de vehicles elèctrics, sobretot en els autobusos públics o el Tram per a combatre la contaminació.  

Els més de 30 punts de recàrrega elèctrica evitaran, anualment, l'emissió a l'atmosfera de 140 tones de CO2, i permetran un estalvi de combustible d'uns 58.000 litres a les comarques de Castelló.

Per dur a terme estos projectes, la Conselleria d'Economia Sostenible concedirà ajudes als municipis de fins al 80 per cent del cost de la instal·lació dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. A més, també hi haurà unes ajudes per a les PIME que podran ser del 50% de la inversió.

La directora general de l'IVACE, Júlia Company, ha destacat que la mobilitat sostenible representa un dels eixos prioritaris d'IVACE-Energia. Júlia Company ha dit: "el transport públic  és el principal consumidor d'energia de la Comunitat Valenciana, el 40 per cent de l'energia final, i té la particularitat que pràcticament tot el consum és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa les emissions contaminants". Per això, segons Company, l'estratègia passa per donar suport a les iniciatives que promoguen un transport públic més net i eficient.

També et pot interessar

stats