Castelló, seleccionada per a formar part de la xarxa de ciutats intel·ligents

L'entrada en la xarxa europea de ciutats intel·ligents permet que les ciutats puguen crear sinergies i tindre més eines al seu abast.

Castelló, seleccionada per a formar part de la xarxa de ciutats intel·ligents
Castelló, seleccionada per a formar part de la xarxa de ciutats intel·ligents

La Comissió Europea ha seleccionat la ciutat de Castelló com una de les 54 noves ciutats que a partir de setembre formaran part de l'Intelligence City Challenge, en el qual participaran 124 municipis a través de la xarxa europea de ciutats intel·ligents durant els dos pròxims anys.

La candidatura de Castelló és una de les tretze triades a tot Espanya i una de les tres de la Comunitat Valenciana (amb Alacant i Alcoi), en una convocatòria en la qual s'han presentat 192 ciutats de 20 països de la Unió Europea i del Regne Unit.

L'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, ha expressat que "entrar a formar part de la xarxa europea de ciutats intel·ligents és una oportunitat única per a Castelló, per a continuar posicionant-nos com a ciutat innovadora, intel·ligent i sostenible".

La iniciativa s'adapta, a més, al context actual, i s'estableix com una oportunitat perquè les ciutats evolucionen i s'unisquen a una comunitat que potencia les tecnologies per a abordar les crisis provocades per la pandèmia de la Covid-19 i per a reconstruir les seues economies a través d'un creixement intel·ligent, verd i sostenible.

L'entrada en la xarxa europea de ciutats intel·ligents permet a les ciutats crear sinergies que encoratgen una revolució tecnològica amb un impacte transversal en l'àmbit social i mediambiental, de manera que beneficie les empreses que conformen l'ecosistema local de la innovació.

També et pot interessar