Castelló repartirà 1.500 botelles destinades a la neteja d'orines d'animals

L'acció està dins de la campanya municipal de conscienciació ciutadana "Una orina, una botelleta".

Presentació de la campanya de conscienciació ciutadana "Una orina, una botelleta"
Presentació de la campanya de conscienciació ciutadana "Una orina, una botelleta" / Ajuntament de Castelló
03 de desembre 2019 - 18:55

La Regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament de Castelló ha presentat la campanya de conscienciació ciutadana "Una orina, una botelleta". Mitjançant la iniciativa, el consistori repartirà un total de 1.500 botelles amb la finalitat que els propietaris dels animals en netegen les restes amb les botelles, dins de les quals hauran de mesclar aigua i vinagre.

El consistori estima que hi ha un total de 17.000 gossos censats a la ciutat, que generen més de 4.000 quilos de residus i els derivats problemes d'olors, d'imatge i de salubritat.

La distribució de les botelles anirà acompanyada d'un fullet amb una sèrie de consells sobre com recollir les deposicions de les mascotes amb una bossa i tirar-les a la paperera. Amb la campanya es facilita que els propietaris d'animals mantinguen la ciutat neta. "Un objectiu pel qual treballem des de l'Ajuntament, perquè és una qüestió de respecte cap a tot el veïnat de Castelló", ha assegurat Garcia. 

Les prop de vint clíniques veterinàries de la ciutat ajudaran a distribuir aquestes botelles, una tasca a la qual se sumen també les protectores d'animals. A més, els ciutadans podran trobar punts de repartiment entre els dies 5 i 7 de desembre en els espais verds Botànica Carmen Albert i Ribalta, Geòleg Royo, Pineda, parc dels Jocs Tradicionals i bulevard Blasco Ibáñez. 

Sancions

A més, Garcia ha incidit en què, segons l'ordenança municipal sobre tinença d'animals de companyia, les sancions en cas que els propietaris no recullen les deposicions de les seues mascotes poden arribar fins als 601 euros.

També et pot interessar