Castelló reitera la seua voluntat de retirar la creu del parc Ribalta

L'ajuntament compta ja amb el projecte, però està a l'espera d'un informe per a dur a terme l'enderrocament.

La creu franquista ocupa un lloc destacat al parc de Ribalta de Castelló
La creu franquista ocupa un lloc destacat al parc de Ribalta de Castelló / Arxiu

L'Ajuntament de Castelló ha reiterat la seua voluntat de retirar la creu del parc Ribalta com a últim vestigi franquista en un espai públic de la ciutat davant el requeriment del Ministeri de Justícia. El consistori ha explicat que està a l'espera d'un informe preceptiu del secretari municipal per a continuar amb els tràmits de l'enderrocament, aprovat ja en sessió plenària.

El ple va aprovar la retirada de la creu i ara el secretari municipal és el que ha d'elaborar un informe preceptiu per a dur a terme l'enderrocament. Des de l'ajuntament han assegurat que l'equip de govern municipal té voluntat i per a això es pressupostaran 40.000 euros.  

Es compta ja amb el projecte per a executar-lo i amb el projecte arbori que s'instal·larà en el lloc del parc Ribalta que ara ocupa la creu, però no hi ha terminis fixats per a dur-ho a terme.

Altres edificis amb símbols de la dictadura

A la ciutat de Castelló hi ha també alguns edificis d'habitatges que compten amb plaques de l'època franquista i el consistori ja ha instat les comunitats de propietaris a la seua retirada. 

També en dos centres escolars i en la façana de la cocatedral de santa Maria hi ha plaques franquistes, però són competència de la conselleria, en el primer cas, i del Bisbat, en el segon.

L'alcalde de Sucaina diu que no queden vestigis de l'època franquista 

Sucaina és altres dels municipis als quals ha instat Justícia. El seu alcalde, José María Ibáñez (PSPV-PSOE), ha explicat que el municipi va canviar en 2010 la denominació dels tres carrers amb noms franquistes i que ja han comunicat al ministeri que al poble no queden vestigis de l'època franquista.

També et pot interessar

stats