Castelló, refugi d’avions que arriben d’Ucraïna

Les aeronaus venen buides per a buscar refugi per la situació d'incertesa i de conflicte potencial que viu el país

Castelló, refugi d’avions que arriben d’Ucraïna / À Punt NTC

El conflicte a Ucraïna i la situació d'incertesa han fet que Castelló es convertisca en un refugi per als avions de la principal aerolínia d'aquest país de l'est d'Europa. Una empresa logística amb base a l'aeroport castellonenc ha gestionat l'arribada d'aeronaus que fugen de Kíev, perquè les assegurances no els cobririen si continuaren allí.

Aquest dilluns, l'aeroport de Castelló ha rebut hui sis avions d'Ucraïna, procedents de l'aeroport de Kíev. Venen buits per a buscar refugi per la situació d'incertesa i de conflicte potencial que viu el país.

Són tots del mateix model, el Boeing 737-800 i pertanyen a Ukraine International Airlines, la principal companyia aèria del país. I és que les assegurances no garantien la cobertura de les aeronaus si continuaven a Ucraïna, en cas que el conflicte n'afectara la integritat. De fet, des de fa dies s'està contemplant si tancar o no l'espai aeri de l'est d'Europa mentre les aerolínies eviten sobrevolar Ucraïna per l'augment de la tensió amb Rússia. 

Ara per ara, estaran de forma indefinida als hangars de E-Cube Solutions, que ha gestionat l’arribada i l'estacionament –com ens han confirmat–, a l'espera de l'evolució del context polític. No se sap si els pròxims dies arribaran més aeronaus.

També et pot interessar

stats