Castelló reforça les mesures de seguretat dels pous

A Vinaròs revisen que estiguen segellats i geolocalitzats

VÍDEO | Castelló reforça les mesures de seguretat dels pous
24 de gener 2019 - 18:34

El cas de Julen a Màlaga ha servit per conscienciar els habitants de Castelló sobre l'estat dels pous. A Vinaròs alguns veïns han detectat la presència de pous no geolocalitzats o mal indentificats, per això l'ajuntament ha posat en marxa una campanya en què demana a la ciutadania que done avís de qualsevol cavitat no identificada.

Enric Pla, alcalde la de la localitat, ha explicat a À Punt Mèdia que ja han rebut tres alarmes, els veïns poder fer-ho mitjançant l'app de l'ajuntament o informant a la patrulla rural. Immediatament es visitarà el pou i es verificarà que estiga correctament segellat i identificat.

Normes de seguretat

A la comarca de la Plana Baixa és molt habitual trobar pous de poc de diàmetre per a usos agrícoles o ramaders. Els passos que cal seguir per a fer una d'aquestes construccions és bàsic per a garantir la seguretat. S'ha d'obtindre un permís de mines per a poder perforar i un altre de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a poder extraure aigua, una vegada està feta la prospecció s'ha de posar una guia metàl·lica, encanonar-la i en cas de no donar-li ús s'ha de soldar una tapa a la seua obertura.

Després de conéixer el cas de Julen, alguns propietaris de pous volen reforçar les mesures de seguretat tot i que ja seguixen tota la normativa, és el cas d'Evaristo Monlleó: ''vull més seguretat, vull tirar formigó damunt perquè tinc por que algú ho òbriga, encara que està molt ben soldat''.

D'acord amb Vicent Colonques, president de l'Associació Provincial de Pous, el 90% de pous construïts tenen els permisos corresponents i són legals, ''si es fan pous o perforacions en àrees privades o per interessos sense cap avís o permís, això se'ns escapa'', afig Colonques.

També et pot interessar

stats