Castelló recorda Laura Luelmo amb la marxa 'Perquè volem córrer sense por'

Centenars de persones corren a la plaça Major de Castelló en record de Laura Luelmo
Centenars de persones corren a la plaça Major de Castelló en record de Laura Luelmo / Ajuntament de Castelló.

Centenars de persones varen participar dissabte a la nit en la marxa popular 'Perquè volem córrer sense por' en record a Laura Luelmo, la jove professora de Zamora assassinada a El Campillo, a Huelva, el mes de desembre. 

Es tracta d’una marxa popular, no competitiva, on ha participar gent de tota condició i amb preparació física diferent. Han sigut tres quilòmetres de recorregut aproximadament i es pot fer corrents o caminant. Des del punt de vista simbòlic, s'ha demanat acudir-hi amb roba d’esport i un llum per a simbolitzar que les dones també poden eixir a córrer lliurement de nit. 

L’activitat ha transcorregut pels carrers del centre de la ciutat i ha finalitzat  amb la lectura d’un manifest. A més de recordar la jove assassinada, la marxa vol ser un acte de condemna de tot tipus de violència masclista. 

En les últimes setmanes les carreres populars en homenatge a la jove han travessat totes les comarques de la província de Castelló. Així a Vila-real, Almassora, la Vall d’Uixó, Vinaròs o Almenara, a instàncies dels clubs, s'han fet marxes com a mostra de rebuig pel crim, mentre que en les tradicionals carreres de Sant Silvestre de Benicarló o Almassora es va retre homenatge a la professora. En molts casos s'han recollit signatures per a demanar l'enduriment de les penes. 

També et pot interessar

stats