Castelló presidirà el Consorci del Camí del Cid

240.000 euros per a millorar i promocionar aquesta ruta turística.

Els responsables de les diputacions del Consorci donen suport al Camí del Cid
Els responsables de les diputacions del Consorci donen suport al Camí del Cid

Vilafranca ha acollit una reunió amb totes de diputacions que pertanyen al Consorci del Camí del Cid. Durant esta trobada el president de la Diputació de Castelló, Jose Martí, ha assumit la presidència de l’entitat, que treballa en matèria d’infraestructures i promoció de la via turística. Totes les diputacions consorciades han estat presents –Soria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant– i s’ha aprovat el pla d’actuacions per a l’any 2020. Amb un pressupost de 240.000 euros el Consorci s’ha marcat objectius com la intensificació de la promoció internacional del Camí del Cid i una millora de les vies i les instal·lacions.

Entre les primeres actuacions destaca la conservació de la senyalística de senders i BTT amb 2.500 noves senyals. També es preveu una millora en les eines tecnològiques de navegació en dispositius mòbils i reunions amb els agents locals perquè puguen informar de les possibilitats de la ruta.

El president de la Diputació de Burgos, César Rico, ha sigut qui ha passat el testimoni a Martí. El president burgalés ha assegurat que presidir l’entitat “ha sigut un honor”, i que el fet que huit diputacions de quatre comunitats diferents estiguen unides en este projecte “és insòlit”.  Per la seua banda, José Martí ha destacat la importància del Camí del Cid, tant en la seua vessant turística com literària, cultural i històrica. A més, ha recordat que pot ser una forma per ‘‘fer-li front’’ al repte demogràfic de les comarques de Castelló.

L’objectiu del Consorci, creat el 2002, és la dinamització, divulgació cultural i promoció turística del Camí del Cid, un itinerari que passa pels territoris, geogràfics i literaris, que apareixen en el Cantar de Mio Cid.

També et pot interessar

stats