Castelló de la Plana reobri la platja del Gurugú en tornar l'aigua a nivells aptes per al bany

L'Ajuntament va prohibir el bany dilluns atenent les ordes de la Generalitat per haver detectat contaminació d'origen residual

Tanquen al bany la platja del Gurugú
Tanquen al bany la platja del Gurugú, a Castelló de la Plana / À Punt NTC

L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha reobert la platja del Gurugú un dia després de prohibir el bany per haver detectat contaminació d'origen residual a la zona. Aquest dimarts, el consistori ha pres la decisió després d'informar la Direcció General de l'Aigua de la Generalitat Valenciana que l'estat de l'aigua és apte per al bany. Les últimes analítiques fetes assenyalen que l'aigua torna a situar-se per davall dels límits establits pel Reial decret 1341/2007, d'11 d'octubre, sobre la gestió d'aigües de bany.

Els serveis tècnics municipals consideren que aquesta contaminació ha sigut un episodi puntual que ja ha cessat. I tot i que l'origen no s'ha determinat, es descarta que siga per causa d'obres municipals o de filtracions de la xarxa de clavegueram local.

Els valors obtinguts en les mostres indiquen l'absència de contaminació d'origen residual a la zona de bany. Aquest dilluns es va activar el protocol de manera automàtica, després de l'avís de la Direcció General d'Aigües de la Generalitat Valenciana, i es va prohibir el bany en detectar-se nivells elevats de paràmetres microbiològics.

També et pot interessar

stats