Castelló de la Plana recorda Laura Luelmo amb una marxa popular

Sota el lema “Perquè volem córrer sense por” es vol visibilitzar la demanda de llibertat i seguretat de les dones

Castelló de la Plana recorda Laura Luelmo amb una marxa popular
Castelló de la Plana recorda Laura Luelmo amb una marxa popular
12 de gener 2019 - 08:30

El Servei d’Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i el Patronat d’Esports han organitzat una marxa popular aquest dissabte 12 de gener en memòria de Laura Luelmo, la jove professora de Zamora assassinada a El Campillo, a Huelva, el mes de desembre. 

Es tracta d’una marxa popular, no competitiva, en què pot participar gent de tota condició i amb preparació física diferent. El recorregut és de tres quilòmetres aproximadament i es pot fer corrent o caminant. Des del punt de vista simbòlic, sí que es demana acudir-hi amb roba d’esport i un llum per a simbolitzar que les dones també poden eixir a córrer lliurement de nit. 

L’activitat començarà a les 19 hores a la plaça Major, recorrerà els carrers del centre de la ciutat i finalitzarà al mateix punt de partida amb la lectura d’un manifest. A més de recordar la jove assassinada, la marxa vol ser un acte de condemna de tot tipus de violència masclista. 

En les últimes setmanes les carreres populars en homenatge a la jove han recorregut totes les comarques de Castelló. Així a Vila-real, Almassora, la Vall d’Uixó, Vinaròs o Almenara, a instàncies dels clubs, s'han fet marxes com a mostra de rebuig pel crim, mentre que en les tradicionals carreres de Sant Silvestre de Benicarló o Almassora es va retre homenatge a la professora. En molts casos s'han recollit signatures per a demanar l'enduriment de les penes. 

També et pot interessar

stats