Castelló de la Plana recorda les festes fundacionals: “Enguany, sentim la Magdalena des del cor”

El consistori ha rememorat els moments més emblemàtics en un vídeo, on fa una crida a la responsabilitat.

VÍDEO | Castelló de la Plana recorda les festes fundacionals: “Enguany, sentim la Magdalena des del cor”

“Enguany, sentim la Magdalena des del cor. Enguany, vivim la Magdalena amb responsabilitat”. És el missatge que llança l’Ajuntament de Castelló en un vídeo que recorda la setmana gran de les festes fundacionals, que haurien d’haver-se celebrat del 6 al 14 de març, i on fa una crida a la responsabilitat davant de la Covid-19.

“Les festes estan suspeses. Evitem situacions que puguen suposar risc de contagi o transmissió de la Covid-19​. El que importa és la salut de totes i tots. Aquesta Magdalena és diferent, la viurem des del record”, assegura el consistori.

El vídeo, que té com a protagonista la reina de les festes, Carmen Molina Ramos, rememora els moments més emblemàtics de la festa com la Romeria de les Canyes, la desfilada de les gaiates o el pregó.

Per tal d’evitar que hi ha haja "ambients festius que deriven en situacions de risc", el consistori posarà en marxa a partir d’aquest dissabte un dispositiu especial de seguretat. Així, la Policia Local realitzarà un control exhaustiu de les colles per a vetlar pel compliment de les actuals restriccions i reforçarà la presència en punts del centre de la ciutat.

Polèmica pels dies lectius en la setmana de festes

Aquesta setmana la polèmica l’han centrada les decisions dels consells escolar de Castelló de la Plana i València en contradir la recomanació del president de la Generalitat, Ximo Puig, i declarar la setmana de les festes no lectiva als centres educatius. En el cas de la capital de la Plana Alta, ho serà a excepció del dilluns 8 de març, que serà lectiu i laborable.

També et pot interessar

stats