Castelló de la Plana promou en un vídeo la denominació única de la ciutat

L'Ajuntament del municipi inicia els tràmits per a oficialitzar el topònim únic de Castelló i eliminar la doble denominació.

Una escena del vídeo de la campanya de l'Ajuntament de Castelló per a promoure un topònim únic per a la ciutat

Castelló de la Plana i no Castellón de la Plana. L'Ajuntament de la ciutat vol oficialitzar el topònim únic per a denominar la localitat i, per això, ha llançat una campanya en vídeo que promou l'ús monolingüe de la paraula en valencià. En les imatges apareixen diferents ciutadans i ciutadanes que expliquen l'origen del nom en diferents idiomes, com ara castellà, anglés, valencià i llengua de signes, però que empren una sola denominació.

El consistori preveu iniciar el tràmits per a adoptar el topònim únic el pròxim 31 de maig en el ple. A més, la Regidoria de Normalització Lingüística també ha organitzat conferències amb experts de la Universitat Jaume I de Castelló  i de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per a defensar el topònim en valencià. Es preveu que la proposta isca avant amb els vots a favor de Castelló en Moviment, el PSPV i Compromís.

Per la seua banda, PP i Ciutadans s'hi oposen en considerar que es discrimina el castellà. El pròxim ple començarà l'expedient i després s'espera que el Consell ratifique en un termini de sis mesos la denominació única de Castelló de la Plana.

També et pot interessar

stats