Castelló de la Plana inicia la remodelació de la plaça de la Pau en un espai més accessible

En el projecte s'invertiran 834.000 euros gràcies al fons europeus Feder i té un termini d'execució de deu mesos

Les obres en la plaça de la Pau han començat aquest dilluns
Les obres en la plaça de la Pau han començat aquest dilluns / À Punt NTC

L'Ajuntament de Castelló té previst començar aquest dilluns les obres de reforma i adequació de la plaça de la Pau per a transformar-la en un espai més accessible i verd, que done més protagonisme al vianant i que promoga l'ús de transports blans. Els treballs s'encetaran amb la retirada de part de mobiliari urbà.

En el projecte de remodelació s'invertiran 834.000 euros i és una de les actuacions impulsades gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i de l'Ajuntament. El termini d'execució està previst en deu mesos.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha valorat aquesta intervenció amb l'objectiu d'adaptar l'espai a les noves necessitats urbanes. “La futura plaça de la Pau serà una plaça més accessible, més verda, més amable i que mantindrà tots els elements emblemàtics per a mantindre'n l'essència”, ha ressaltat.

El projecte inclou propostes ciutadanes recollides a través d'un procés participatiu. Entre les modificacions s'inclou la integració del carril bici previst inicialment en l'àmbit de la plaça en el vial de circulació a manera de ciclocarrer, que es convertirà en plataforma única.

Limitació del pas de vehicles

Després de la remodelació, es manté la limitació del pas de vehicles en el tram de calçada que connecta el carrer d'Herrero amb el carrer Major a un únic carril, enfront dels dos actuals.

L'accessibilitat s'incrementarà gràcies a la substitució de les actuals jardineres elevades, que tanquen la plaça i obstaculitzen el trànsit de persones, per altres integrades en el paviment i a nivell de superfície, generant una àrea diàfana sense reduir les zones verdes.

Disseny més obert

La rehabilitació implementarà en aquest espai un disseny més obert, amb un ampli protagonisme de la ceràmica, que s'utilitzarà per a renovar el paviment i injectarà uniformitat estètica a la plaça i els seus voltants.

També se situaran jardins verticals, es milloraran les zones de descans i la il·luminació i es preveu un sistema de drenatge sostenible.

També et pot interessar