Castelló de la Plana consciencia a través d'un taller sobre la necessitat de conservar el sòl

L'Ajuntament pretén emfatitzar la importància de protegir-lo i conservar la biodiversitat

Una imatge d'arxiu de sòl agrari
Una imatge d'arxiu de sòl agrari / Europa Press

El sòl com a origen dels aliments que consumim i que necessitem per a viure. La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló de la Plana ha organitzat aquest dissabte un taller per a commemorar el Dia Mundial del Sòl i conscienciar sobre la importància de la seua conservació. La jornada serà al parc de Rafalafena i s'emmarca en la campanya d'educació ambiental "Celebrem amb la Natura".

El lema del Dia Mundial del Sòl d'enguany és "Els sòls, origen dels aliments", amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància dels sòls per a una producció alimentària i una nutrició saludables i sostenibles, segons ha defensat aquesta setmana el consistori en un comunicat.

L'activitat de "Celebrem amb la Natura" consistirà en un taller nendo dango, que consistirà a elaborar entre els participants boles farcides de bosc. Els assistents crearan "bombes de vida" i aprendran sobre la necessitat de protegir el sòl per al correcte funcionament i manteniment dels ecosistemes.

La Regidoria de Transició Ecològica organitza la campanya "Celebrem amb la Natura" per a "posar en valor hàbits saludables i els valors ecològics del territori vinculant activitats a dies especials relacionats amb el medi ambient". Durant l'any s'han programat dèsset activitats amb tallers, jornades, rutes de senderisme i ciclistes.

"Volem posar en valor la importància de cuidar uns sòls fèrtils per a propiciar models agroalimentaris saludables i conservar la nostra biodiversitat", ha defensat Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló.

La FAO recorda que "la pèrdua de nutrients del sòl és un dels principals processos de degradació que amenaça la nutrició i es reconeix com un dels problemes més importants a nivell mundial per a la seguretat alimentària i la sostenibilitat en tot el món". La celebració d'aquest dia, en aquest sentit, pretén conscienciar sobre la importància "de mantindre uns ecosistemes sans i el benestar humà".

També et pot interessar

stats