Castelló de la Plana celebra el Dia Internacional de l'Orgull

Els assistents han demanat respecte i igualtat de drets en una desfilada marcada per la polèmica i les diferències entre el govern municipal del PP i Vox

Les reivindicacions del col·lectiu LGTBI han pres els carrers de Castelló de la Plana / À Punt Notícies
15 de juny 2024 - 21:43

Les reivindicacions del col·lectiu LGTBI han pres els carrers de la capital de la Plana este dissabte de vesprada en la primera gran manifestació de l'Orgull que el celebra en territori valencià. Amb el lema "Educació, drets i pau: l'Orgull que transforma", els i les assistents han demanat més llibertat, respecte, consciència social i, sobretot, educació. També la petició expressa que s'aturen els discursos d'odi que consideren que encara impregnen la societat.

"Esta manifestació és una manera de reivindicar que som persones com tu, tot i que estimem i sentim de forma diferent", ha afirmat Patricia Campos, pilot i pregonera del dia de l'Orgull a Castelló de la Plana. "Estem veient com continuen incrementant-se els atacs d'odi contra la comunitat LGTBI+ i, per tant, és evident que hem tingut un retrocés", ha denunciat Alejandro López, membre d'Intersidical Valenciana. "Encara tenim els nostres drets damunt d'una taula amb unes lleis que al final depenen molt de terceres persones", ha concretat Naiara Martínez, tècnica del programa de Diversitat de la Universitat Jaume I.

L'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco, també present a la manifestació ha declarat que "cadascú és lliure d'estimar a qui vulga" i a més ha afegit: "Jo crec que es pensaven que amb el canvi de govern no anàvem a celebrar l'Orgull i nosaltres ens sentim orgullosos de tots i cadascun dels castellonencs".

Celebracions enmig de la polèmica pel vídeo de Vox

"Eres homosexual? En Vox, tenim un missatge per a tu. Nosaltres defensem les persones homosexuals sense distincions ni etiquetes. No et deixes enganyar pel col·lectiu LGTBI que vol destruir la teua individualitat i col·lectivitzar-te en el seu ramat de colors per a usar-te ideològicament...". D'esta manera comença el vídeo que ha distribuït i protagonitzat el portaveu adjunt del grup Vox al consistori i regidor de Família i Infantesa Alberto Vidal Guerrero.

Són declaracions que els dos grups municipals de l'oposició han censurat. "És un atac totalment homòfob i carregat d'odi. Assistim a la dreta de nou, i l'extrema dreta que només va en contra dels drets i llibertats que tant ens ha costat aconseguir al llarg dels anys", ha declarat en À Punt Notícies José Luis López, portaveu adjunt del grup municipal socialista.

Per la seua part, Compromís ho qualifica "d'homòfob" i recorda que si Vox està en institucions com l'Ajuntament de Castelló de la Plana és "perquè el Partit Popular els hi ha obert la porta". "Begoña Carrasco, a banda d'alcaldessa, és regidora d'Igualtat i ha d'aclarir si ella vol permetre que en el seu l'equip de govern es mantinguen estes actituds homòfobes", ha afirmat el regidor de Compromís, Pau Sancho.

També et pot interessar

stats