Castelló de la Plana, capital europea del socorrisme

Més de 200 socorristes de quinze països participen en el Campionat Europeu de Salvament i Socorrisme

Castelló de la Plana, capital europea de salvament i socorrisme / À Punt NTC

Castelló de la Plana acull des d'aquest diumenge fins al dissabte 18 de setembre el Campionat d'Europa per Nacions de Salvament i Socorrisme Júnior i Absolut, una cita que ha reunit 237 socorristes inscrits, als quals se sumen equips tècnics, delegacions i federacions nacionals de quinze països.

Les proves es realitzen en dues localitzacions, la piscina olímpica municipal i la platja del Gurugú. Els equips participants han d'enfrontar-se a situacions d'emergència simulades, que no es donen a conéixer fins que no comencen, i que s'han de resoldre en un temps màxim de tres minuts en piscina i en vint segons a la platja. Alguns dels reptes són traure una persona de l'aigua perquè té problemes o practicar la reanimació cardiopulmonar a un ofegat per a salvar-li la vida.

L'esdeveniment ha significat un revulsiu per a l'economia de la ciutat. Israel Adelantado, director de l'Hotel Intur de Castelló, ha assegurat en À Punt que el campionat ha tingut una repercussió molt alta pel que fa a la facturació, ja que l'augment de reserves per l'esdeveniment esportiu representa el 30% de l'ocupació hotelera l'últim més.

També et pot interessar