Castelló de la Plana buscarà els cossos de 18 víctimes de la repressió franquista

La tercera fase del projecte d'exhumacions del consistori començarà l'últim trimestre de l'any.

La regidora de Memòria Democràtica de Castelló, Verònica Ruiz, explica el projecte a les famílies
La regidora de Memòria Democràtica de Castelló, Verònica Ruiz, explica el projecte a les famílies / Ajuntament de Castelló de la Plana

L'Ajuntament de Castelló buscarà 18 cossos de persones represaliades per la dictadura franquista durant la tercera fase del projecte d'exhumacions del consistori. Es preveu que els treballs comencen l'últim trimestre de l'any, segons ha confirmat la regidora de Memòria Democràtica de Castelló de la Plana, Verònica Ruiz en una reunió amb les famílies de les víctimes.

En la trobada també han participat membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i l'arqueòleg Miguel Mezquida (responsable de totes les intervencions que s'han realitzat fins ara), qui ha informat les famílies dels detalls de la nova campanya.

Els treballs persegueixen identificar les restes de 9 persones, encara que per a localitzar-les s'estima que es poden arribar a trobar fins a 18 cossos. La recerca inclourà treballs d'excavació i arqueològics, una anàlisi genètica, un informe antropològic i el transport de les restes. El pressupost és de 35.000 euros, el més alt de totes les campanyes d'exhumació del consistori.

Aquest projecte municipal va començar el 2018 i en les actuacions anteriors ha permés localitzar els cadàvers de 31 persones i retornar a les famílies les restes d'una de les víctimes.

La campanya pot experiementar un salt qualitatiu amb la incorporació, per primera vegada, de la Diputació de Castelló. Aquesta col·laboració permetrà ampliar el projecte i atendre les peticions de fins a 25 famílies, segons ha explicat l'ajuntament castellonenc en un comunicat.

També et pot interessar

stats