Castelló de la Plana activarà a l'octubre els tres nous radars fixos

El consistori assegura que permetran millorar la seguretat viària i la protecció dels usuaris de les vies on estan situats

Punt de control de velocitat en la ronda Nord de Castelló de la Plana
Punt de control de velocitat a la ronda Nord de Castelló de la Plana / Europa Press

L'Ajuntament de Castelló de la Plana activarà el pròxim 3 d'octubre els punts fixos de control de la velocitat del trànsit mitjançant radar. Segons ha informat el consistori, aquests permetran millorar la seguretat viària i la protecció dels usuaris de les vies on estan situats.

Són tres punts de control de velocitat que estan instal·lats i senyalitzats des de fa setmanes i les ubicacions dels quals es poden consultar a través de la web de Castelló Conviu. En el web s'ha habilitat un apartat denominat control de velocitat, que inclou el mapa amb els punts en els quals s'han col·locat els punts de control i més informació.

Mapa amb els punts en els quals s'han col·locat els radars
Mapa amb els punts en els quals s'han col·locat els radars / Ajuntament de Castelló de la Plana

Els radars estan instal·lats en la ronda Nord a l'eixida del túnel de l'avinguda Lledó en sentit sud, en la ronda Sud a l'altura del túnel en direcció a l'avinguda València; i a l'Avinguda València en direcció al centre ciutat i abans de la rotonda CS-22. 

Tal com ha informat l’ajuntament, les ubicacions s'han decidit sobre la base del diagnòstic de l'accidentalitat realitzat en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària de Castelló (PMUS) i d'acord amb les dades de sinistralitat viària facilitades per la Policia Local sobre els trams de concentració d'accidents.

"L'objectiu és incidir en el compliment dels límits de velocitat establits just en aquelles zones en les quals s'ha constatat una concentració de sinistres. Per aquest motiu i, per això, hem deixat un període previ sense activar els radars perquè la ciutadania s'habitue i conega la mesura", ha incidit el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes.

També et pot interessar

stats