Castelló participa en la Xarxa de Desenvolupament Urbà com a "exemple de gestió” dels fons Edusi

L’ajuntament de la capital de la Plana se situa en els primers llocs en nivell de compliment dels fons europeus.

Imatge d’arxiu d’Amparo Marco i Carmen Vilanova
Imatge d’arxiu d’Amparo Marco i Carmen Vilanova / Europa Press

L'Ajuntament de Castelló participa aquest dijous i divendres en la reunió de la Xarxa de Desenvolupament Urbà (UDN) que se celebra a Santiago de Compostel·la després de ser seleccionat per la Comissió Europea com a "exemple de gestió i execució" dels fons europeus de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi).

"A Castelló hem executat un 30% de fons Edusi, quan la mitjana estatal se situa al voltant d'un 8%, fet que ens situa en els primers llocs en nivell de compliment respecte a altres consistoris espanyols", ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco.

Al costat de Castelló, en la reunió de la Xarxa de Desenvolupament Urbà prenen part altres ciutats d'Espanya, Itàlia i Portugal, amb bona gestió en les seues Edusi. La cita permet als participants fer balanç dels assoliments i discutir els desafiaments comuns, oportunitats i solucions concretes sobre el desenvolupament urbà sostenible.

Marco ha assegurat que aquest reconeixement significa que l'ajuntament està aprofitant les oportunitats que li ofereix Europa i que s'està valorant el seu treball.

Els 20,2 milions d'euros de l'Estratègia Edusi Transforma Castelló suposen la major injecció econòmica de fons europeus de la història de la ciutat i permetran materialitzar 11 operacions d'impacte social, mediambiental, urbanístic i tecnològic fins a l'any 2022.

També et pot interessar

stats