Castelló obrirà parcs infantils i jardins del 23 de desembre al 6 de gener

S’ha pres la decisió després de constatar una millora en les dades del coronavirus durant l’últim mes.

Imatge d'arxiu d'un parc infantil
Imatge d'arxiu d'un parc infantil / À Punt NTC

L'Ajuntament de Castelló confirma la tendència descendent en la incidència acumulada de positius per coronavirus de l’últim mes. La ciutat ha passat en una setmana de tindre una incidència acumulada de 190 a 126 positius per PCR per cada 100.000 habitants. Després de constatar aquesta millora en les dades, el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) ha decidit aquest dijous reobrir parcs infantils i jardins efímers del 23 de desembre al 6 de gener.

Les dades no són casuals, ja que coincideixen amb les vacances escolars. Des de l’Ajuntament de Castelló han informat que volen que xiquets i xiquetes “disfruten de forma segura durant les festes nadalenques”. Per això, el consistori també ha informat que es realitzarà una desinfecció diària de les instal·lacions, tal com contempla la normativa sanitària.

D’altra banda, també s’ha modificat la mesura referida a l’aforament màxim de 80 persones en actes de la via pública. A partir d’ara, l’aforament per a esdeveniments i activitats serà de 150 persones com a màxim, incloent-hi participants i organitzadores. Això sí, sense superar en ningú moment l’aforament del 50 per cent.

Les mesures adoptades pel centre de coordinació són provisionals. Des de Cecopal s’ha advertit que, en qualsevol moment, es podria revertir la situació si empitjoraren les dades epidemiològiques de la ciutat.

Les sancions per incomplir les mesures continuen

En la reunió d’aquest dijous també s’han fet públiques les últimes dades d’actuacions policials per incompliments de les mesures sanitàries. Des del 24 d’octubre s’han imposat 64 sancions: 31 per no portar mascareta, 11 per incomplir el confinament nocturn, 3 per consum d’alcohol a la via pública, 11 per reunions en la via pública de més de 6 persones i dues denúncies a establiments.

També et pot interessar

stats