Castelló, nominada al Premi Europeu de ciutat accessible

El guardó l'atorga la Comissió Europea entre les ciutats que treballen per a facilitar l'accessibilitat de persones majors o amb discapacitat.

Castelló competeix al premi juntament amb altres cinc ciutats europees.
Castelló competeix al premi juntament amb altres cinc ciutats europees.

Castelló de la Plana ha sigut nominada aquest dimecres al Premi Ciutat Accessible 2020. El guardó l'atorga la Comissió Europea (CE) a les ciutats europees amb més de 50.000 habitants que treballen per a facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat i als majors.

Castelló competirà pel premi europeu amb altres cinc municipis: la ciutat grega de Chania, la francesa d’Évreux, la sueca de Skellefteå, l'estoniana de Tartu i la polonesa de Varsòvia.

El guardó s'atorgarà el 29 de novembre a Brussel·les. Com a novetat, en la desena edició del concurs es dotarà d'una compensació financera a cadascun dels primers guanyadors i als dos finalistes.

Aquest premi reconeix l'esforç de les ciutats europees per a ser més accessibles, tot millorant la qualitat de vida dels habitants i garantint que tots i totes, independentment de l’edat o les capacitats, puguen accedir als recursos i els beneficis de les capitals.

Castelló de la Plana no és la primera ciutat espanyola nominada a aquest premi. Onze  ciutats ja han sigut finalistes en edicions anteriors. Per exemple,  Àvila va aconseguir el primer lloc del Premi Ciutat Accessible en la seua primera edició el 2011.

El Premi Ciutat Accessible sorgeix en un context en què la Unió Europea vol promoure la igualtat d'oportunitats i accessibilitat per a les persones amb discapacitat. Per a l'any que ve s'espera que hi haja 120 milions de persones amb discapacitat, així com una població eminentment envellida.

També et pot interessar

stats