Castelló "es forma" contra els grups radicals violents

L'Ajuntament analitza vies per a la prevenció enfront del fenomen de la radicalització violenta.

L'Ajuntament de Castelló organitza unes jornades sobre el fenomen de la radicalització violenta.
L'Ajuntament de Castelló organitza unes jornades sobre el fenomen de la radicalització violenta.

L'Escola de Seguretat Pública de l'Ajuntament de Castelló (ESPAC) organitza un curs anomenat "Aproximació al fenomen de la radicalització violenta", que se centra tant en col·lectius juvenils violents amb posicions polítiques extremes com en les comunitats islamistes radicals.

El consistori ha informat que és una jornada dirigida al personal municipal que imparteixen hui, dilluns, amb la intenció de precisar les tècniques per a detectar grups radicals i previndre així la planificació d'actes violents contra la població general.

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha assenyalat: "Castelló és una ciutat segura, però les administracions públiques hem de coordinar les estratègies per a garantir la tranquil·litat i la qualitat de vida de la ciutadania".

El curs de l'ESPAC està integrat per cinc mòduls, que aborden la radicalització, l'extremisme violent i la contranarrativa entre els més joves; els grups juvenils violents d'extrema dreta, la radicalització islamista, els grups violents d'extrema esquerra i la contranarrativa al discurs radical i d'odi.

També et pot interessar

stats