Castelló estudia eliminar la ZAS de la zona de les tasques després de dotze anys

El consum a l'exterior es limitarà a les 22:00 hores i s'instal·larà un semàfor acústic a fi de conscienciar la ciutadania

Les tasques de Castelló estan considerades Zona Acústicament Saturada des de l'any 2010
Les tavernes de Castelló estan considerades zona acústicament saturada des de l'any 2010 / À Punt NTC

La junta de govern de l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha anunciat que aquest dijous exposarà al públic la proposta de retirada de la zona acústicament saturada (ZAS) de la zona de tavernes, que comprenen els carrers d'Isaac Peral i Barraquess i la plaça Santa Clara. Segons explica l'Ajuntament, el servei de monitorització realitzat l'any passat va mostrar que la zona ja no supera els 20 decibels de més a l'exterior que marca la legislació, una xifra que ha portat el consistori a prendre aquesta decisió.

La retirada de la ZAS permetrà el consum a la via pública. No obstant això, l'Ajuntament mantindrà un programa de mesures correctores per a evitar que es repetisquen les condicions que van determinar que s'aprovara el 2010. Així, el consum en l'exterior estarà permés fins a les 22:00 hores i s'instal·larà un semàfor acústic, que servirà d'indicador a fi de conscienciar la ciutadania. A més, continuarà en vigor la suspensió de noves llicències d'activitats que impliquen la venda d'aliments i beguda. Els serveis de neteja actuaran a partir de les 22.30 hores.

“Després de dotze anys afrontem la recta final”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro. Aquesta qüestió inclou una sentència del Tribunal Europeu a favor del dret del veïnat al descans. L'objectiu és poder conciliar la idiosincràsia de les tavernes amb aquest dret i evitar que es reproduïsca aquest conflicte.

La proposta de cessament estarà exposada al públic durant un mes, temps que l’Ajuntament aprofitarà per a fer audiències amb associacions veïnals i entitats.

També et pot interessar

stats