Castelló, escenari de la I Fira del Turisme Gastronòmic

Centenars de persones han assistit ja a la primera Fira del Turisme Gastronòmic que se celebra aquest cap de setmana a la ciutat.

Un dels productes més originals de la fira és la melmelada o el suc de clementina purament ecològica.

El centre de Castelló s'ha convertit en l’escenari de la primera Fira del Turisme Gastronòmic. Per la mostra han passat ja centenars de persones que han volgut tastar els productes artesanals que s’ofereixen a la fira. Un mostra que combina tradició i innovació i que té com a objectiu promocionar la producció artesana de les comarques de la província de Castelló. Hi participen més de 200 persones, entre productors i restauradors.

Els visitants s’han sorprés gratament en tastar aliments amb tan de gust com la tomaca d’Alcalà de Xivert o les croquetes de Morella. Raquel Adell, una de les productores de Morella, ha explicat la particularitat que tenen les croquetes morellanes, que es fan amb sobres de l’olla i que tenen forma de pastissets.

Uns altres productes presents en aquesta fira, instal·lada a la plaça de les Aules, són l’oli de Sogorb, cervesa artesana, la tòfona dels Ports, el formatge de Catí, l’aigua de l’Avellà o melmelada de clementina ecològica. 

El gerent de la cooperativa de Sogorb, Rafael Juan, ha destacat: ‘‘El sabor que tenen els nostres olis és únic, ja que estan elaborats a partir d’olives verdes i processats amb tota una sèrie d'aromes que li donen un sabor especial’’.

Promocionar els xicotets productors

Per la seua part, el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha subratllat que l’objectiu de la fira és fer que cada vegada s’apunten més productors de les comarques de l’interior a iniciatives com aquesta: ‘‘El que volem precisament és fomentar la producció agroalimentària que es troba a l’interior de la província de Castelló i posar en valor els productes gastronòmics més artesanals i tradicionals’’.

Els assistents també poden assistir a exhibicions en directe de plats típics com l’arròs del senyoret o fideuà amb peix fresc de les nostres costes. La fira es pot visitar a Castelló durant el cap de setmana.

També et pot interessar

stats