Castelló, epicentre mundial de l'atenció en emergències

Experts de tot el món es donen cita a la capital de la Plana en el primer Congrés Interncional de Riscos i Emergències.

Bombers de Nova York, Londres i Erau, aquest dilluns a Castelló
Bombers de Nova York, Londres i Erau, aquest dilluns a Castelló / @cire2018

Castelló acull des d'aquest dilluns i fins dimecres el primer Congrés Internacional de Riscs i Emergències, on experts internacionals i nacionals exposaran les seues experiències en catàstrofes i mostraran els avanços en emergències i seguretat ciutadana. 

L'acte d'inaguració l'ha presidit la infanta Elena de Borbó, qui ha destacat que la divulgació de coneixements en aquesta matèria és imprescindible per a avançar socialment. Així mateix, ha afirmat que la societat necessita cada vegada una comunicació més precisa.

El congrés se centrarà en els nous avanços i reptes en matèria de prevenció i extinció d'incendis estructurals, incendis forestals, rescats aquàtics, ofegaments i comunicació en situacions d'emergència. En aquesta trobada participaran cossos de bombers internacionals tan destacats com els de Londres o Nova York, que van intervindre en els atemptats terroristes contra les torres bessones de l'11-S.  

Durant els dos dies de congrés una vintena d'especialistes i 500 professionals exposaran les seues experiències. També hi tindran cabuda els responsables de comunicació, que abordaran la importància de comunicar bé les emergències a una societat que cada vegada demana més prevenció. Paral·lelament, es faran tallers dirigits a xiquets i xiquetes en la prevenció d'incendis i resposta davant emergències, a més de simulacres.  

També et pot interessar

stats