Castelló consolida la brigada municipal que treballa per a millorar l'accessibilitat

Es va crear fa sis mesos amb l'objectiu d'eliminar barreres arquitectòniques per a fer de la capital de la Plana una ciutat més inclusiva.

Els regidors Rafa Simó i José Luis López comproven un dels treballs de la brigada
Els regidors Rafa Simó i José Luis López comproven un dels treballs de la brigada
18 d'agost 2018 - 20:14

La creació de la Brigada d'Accessibilitat Urbana (BAU) reflecteix l'aposta per “fer de Castelló una ciutat més inclusiva i més amable per a persones amb mobilitat reduïda i també per a persones majors”, ha afirmat Rafa Simó, el regidor d'Ordenació del Territori. 

La BAU ha executat més d'un centenar d'actuacions en els pocs més de sis mesos de vida. Entre altres treballs, els operaris han rebaixat voreres, han arranjat desperfectes en recorreguts per als vianants, i han eliminat barreres en edificis municipals. “Poden semblar actuacions modestes però tenen un impacte enorme en la vida quotidiana de moltes persones perquè els facilita la mobilitat”, ha destacat el regidor de Benestar Social, José Luis López. En aquesta àrea també es treballa en la formació d'un tècnic especialista en accessibilitat urbana universal i en la creació d'un consell assessor en aquesta matèria.

“Quan parlem d'una ciutat amigable per a la gent gran, estem parlant d'actuacions d'aquest tipus; quan ens referim a un urbanisme amb perspectiva de gènere, també inclou millores d'aquesta índole o quan defensem una ciutat més inclusiva”, han coincidit a afirmar tots dos.

La creació d'aquesta brigada específica d'accessibilitat urbana representa, en paraules de l'edil d'Ordenació del Territori, “millorar les prestacions que s'estaven oferint fins ara i avançar cap a un objectiu compartit com és el que Castelló siga una ciutat amb el major grau d'accessibilitat possible”.  

També et pot interessar

stats